12 de febrer del 2008

VAGA GENERAL 14 de FEBRER

14 de FEBRER VAGA-MANIFESTACIÓ


CONTRA LES BASES DE LA LEC (Llei d'Educació de Catalunya)
Lloc: Plaça Joaquim Bau (TORTOSA)

Hora: 11:30
Recorregut: Plaça Joaquim Bau fins la Delegació d'ensenyament



El SEPC convoca una jornada de vaga a l'ensenyament secundari públic del Principat pel proper 14 de febrer per tal de mostrar el rebuig a les bases de la Llei d'Educació de Catalunya. Aquesta convocatòria, que es fa unitàriament amb la resta de sindicats i col·lectius de professors i estudiants, serà un pas més ferm i molt important per tal d'evitar la privatització i la jerarquització del model públic d'ensenyament al Principat. La vaga tindrà el seu epicentre en les manifestacions que es faran en diferents localitats de Catalunya:

Barcelona: a les 12 hores a Plaça Universitat
Girona: a les 12 hores a la Delegació del Govern
Lleida: a les 13 hores davant dels Serveis Territorials
Reus: a les 12 hores a la Plaça del Mercadal
Tarragona: a les 12 hores a la Plaça Imperial Tàrraco
Tortosa: a les 11:30 hores a la Plaça Joaquim Bau

Els estudiants contra la privatització; aturem la LEC!

El passat 16 de novembre Ernest Maragall, conseller d’educació, va presentar les bases de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC). Una llei que representa una nova agressió a l’ensenyament públic i de qualitat i a la participació dels diversos agents que formen part de la comunitat educativa, cedint més part del poder a les direccions dels centres. Trenca de forma radical amb el progrés en l’educació que la societat catalana necessita, i per aquest motiu, els estudiants creiem necessari sortir al carrer a reivindicar els nostres drets com a tals. Per tot això, el dijous 14 de febrer farem vaga als nostres instituts i sortirem al carrer.

La nova Llei d’Educació de Catalunya (LEC) és una Llei que comportarà la consolidació de la doble xarxa de centres d'ensenyament públics i concertats, obrirà la porta al fet que els centres educatius busquin finançament en empreses privades o altres organitzacions “sense ànim de lucre” enlloc de ser finançades per l'estat, concentrarà la major part de poders en la direcció dels centres, en detriment així de la participació de professors, estudiants, mares, pares i personal de servei i permetrà que el centre tingui subcontractades empreses de serveis enlloc de persones amb plaça pública.

La LEC és una llei que culpa de la mala qualitat actual de l'ensenyament al personal docent, a l'obsolescència del currículum que s'ofereix des de la majoria de centres d'ensenyament i a d'ineficiència de l'actual gestió dels centres educatius. La LEC no parla però, de la manca d'inversió del govern en ensenyament, que se situa en el 2'1% mentre que la mitjana de l'OCDE és de un 5'4%.

La LEC es basa en el pretext que l'ensenyament concertat és millor que el públic per consolidar-ne i potenciar la seva implantació en detriment del públic. La veritat però és que l'existència d'una doble xarxa pública i concertada no serveix per millorar els resultats de l'ensenyament global al territori sinó per agreujar la desigualtat entre estudiants de la pública i estudiants de la concertada. Cal recordar exemples com el de Finlàndia, on tan sols un 2% d'estudiants estudien en centres privats o concertats i que aquest país es el que obté la màxima excel·lència d'ensenyament respecte tota Europa. O l'exemple contrari, que Catalunya i Euskadi són les zones de l'estat espanyol que tenen més centres privats i concertats, i són les que obtenen pitjor puntuació en quant a la qualitat dels estudis que s'hi ofereixen.

Perquè la LEC és una llei que comporta la privatització, la consolidació i expansió de la doble xarxa pública i privada, perquè és una llei que provoca desigualtat entre estudiants i comportarà unes condicions laborals dels professors més precàries. Per aquests i molts altres motius diem NO a la LEC i No a la privatització de l'ensenyament!

ATUREM LA LEC
Per uns centres educatius públics i participatius, lluitem des de les aules!
SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans)
Països Catalans, 12 de febrer del 2008