El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) considera que la decisió presa pel Conseller de la Generalitat de Catalunya d'eliminar el batxillerat nocturn dels centres d'ensenyament de secundària és un greu error, així com un exemple més de les política neoliberal i socialment injusta que des de la Conselleria s'està impulsant en els últims temps, amb propostes com l'enormament coneguda LEC, de la qual sembla que aquesta setmana se'n podrien saber més coses.
Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans creiem que l'eliminació dels batxillerats nocturnsamb l'argumentació que existeix un absentisme massa elevat en aquest model de batxillerat és una forma, per part de l'administració, de rentar-se les mans d'un dels reptes més importants que tenim a l'actualitat en el camp de l'ensenyament: quin model de formació s'ofereix a aquelles persones que comencen a treballar a partir dels 16 anys i que volen continuar formant-se a través del batxillerat.
És per això que el SEPC creu que la Conselleria ha de retirar la seva proposta immediatament ja que:
– S'abandona un model que ha donat fruits en els últims anys i al qual caldria és adaptar-lo a les necessitats actuals.
– El batxillerat nocturn és una eina molt prolífica per aquells que treballen i estudien alhora ja que troben un ritme i ambient propicis per desenvolupar la seva formació. Si l'administració tira endavant la seva proposta unidireccional d'ensenyament a distància, la formació del jovent amb aquestes característiques, segurament se'n ressentirà i podria arribar a disminuir el nombre de persones que completa l'ensenyament secundari. A més a més, des del SEPC creiem que l'ensenyament ha d'anar lligat a l'entorn on l'estudiant habita i que, tot i que l'ensenyament a distància és una eina que ha d'existir, espais de relació i interacció com els instituts o les universitats són totalment imprescindibles per tal que els alumnes s'eduquin amb un esperit crític i amb una voluntat de transformar l'entorn.
– Que, malauradament, una vegada més, aquesta decisió afectarà negativament als estudiants amb menys recursos i per tant és una agressió social. L'administració catalana evita parlar de les beques per formar a tots aquells que ho desitgin i aposta pels sistemes individualitzats i l'autonomia personal com a model. D'altra banda, l'argumentació de l'administració no deixa de tenir un fons economicista, en el qual es deixa sempre en un segon terme les necessitats dels estudiants del batxillerat nocturn.
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
Països Catalans, 27 d'abril de 2007
Països Catalans, 27 d'abril de 2007
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada