L’origen d’aquesta data el trobem en el moviment sufragista nord-americà de principis del segle XX i en la designació de les socialistes alemanyes d’aquesta data com el dia de la dona, per a reivindicar el dret de les dones al sufragi.
Nosaltres, les dones, cada vegada accedim més a les universitats i, amés, gaudim dels millors expedients acadèmics. Però, açò no es tradueix en beneficis cap a nosaltres. Quan entrem a formar part del món laboral som nosaltres les qui sofrim més la precarietat i l’explotació. I és ara, amb la crisi del capitalisme, quan els col·lectius més vulnerables patim més greument les conseqüències que se’n deriven d’aquesta.
Pel que fa a l’educació que rebem als centres educatius la situació s’agreuja. Els continguts curriculars dels nostres estudis s’obliden de les aportacions i coneixements de les dones, menyspreen l’aprenentatge dels valors i experiències femenines, transmeten valors patriarcals i masclistes i ignoren la greu realitat de la violència de gènere a la nostra societat, reproduint així el sistema patriarcal en què vivim.
Per a aconseguir un canvi social real i efectiu cal combatre el patriarcat des de la base, des de les escoles. És l’hora de construir i vertebrar un veritable ensenyament basat en la coeducació i encaminat a trencar els rols imposats per a cada sexe.
Per un ensenyament antipatriarcal!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada