31 de juliol del 2008

El SEPC denuncia l’encariment del preu de les carreres universitàries de Catalunya

El passat dimarts, 29 de juliol, el Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar un augment de les taxes de les universitats públiques per al curs 2008-09 que seran un 5,2% més cares respecte el curs passat. L’augment de taxes, que es va fer públic el mateix dimarts, carregarà més sobre les llicenciatures (la majoria de tipus d’estudi que es cursa actualment) que sobre els graus.
Aquest encariment es suma als tants i tants obstacles econòmics que qualsevol persona que no gaudeixi d’una renda alta o mitjana-alta ha de superar per poder arribar a la universitat. Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans portem temps denunciant les dificultats econòmiques que comporta ser estudiant, unes dificultats que malauradament no tots podem superar i acaben per obligar a moltes famílies d’estudiants a estrènyer-se el cinturó per pagar els estudis dels seus fills, obliga als estudiants a buscar-se una feina mitjanament compatible amb els seus estudis o en el pitjor dels casos esdevenint barreres d’entrada a la universitat.

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans rebutgem l’últim augment del preu de les carreres universitàries, entenem que aquest ens allunya encara més d’un ensenyament totalment públic i accessible a totes les capes socials. Critiquem també la manca d’ajuts per part del govern cap als estudiants, dificultant així l’accés a una universitat centralitzada en tan sols quatre ciutats (Lleida, Barcelona, Girona i Tarragona), uns ajuts que no augmenten malgrat augmenti el cost de les carreres universitàries.
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
31 de juliol de 2008