31 d’octubre del 2008

Comunicat d’Alerta Solidària amb la crònica de les concentracions antimonàrquiques





divendres, 31 octubre de 2008
Alerta Solidària avisa, la campanya antimonàrquica segueix viva

L’organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista recorda que encara hi ha dos veïns de Figueres pendents de l’amenaça de l’Audiència Nacional i denuncia la repressió soferta a les ciutats de Mallorca i València.

Imatge de mostra

La policia nacional espatlla la jornada antimonàrquica: a Mallorca i a València

Dimcres al vespre (29 d’octubre) tingueren lloc les concentracions d’Alerta Solidària arreu dels Països Catalans. Si bé el fet que els 16 de Girona i el mal temps van fer que molta gent es quedés a casa, les concentracions es van fer, amb un marcat to distès, d’alegria i de convenciment de que tot plegat, l’any sencer de campanya anitmonàrquica ha acabat amb una clara victòria.


Càrregues policials a Mallorca i intimidacions a València

A Ciutat de Mallorca, la concentració, tot i que havia estat burocràticament comunicada, va ser impedida per decisió del Delegat del Govern Espanyol, Ramon Socies. Un cordó de policies nacionals van impedir a vore mig centenar de persones entrar a la plaça de Cort. Fruit de la negativa a deixar-los passar, la policia va decidir carregar. Minuts més tard, i conscients de la vulneració flagrant dels seus drets de manifestació, els independentistes van reunir-se de nou per mirar d’entrar a la plaça, fet intolerable per la polica que decidí carregar per segona vegada. Hi ha dotze persones amb contusions de grau divers, ulleres trencades, etc. Alerta Solidària, des de Mallorca, va difondre aquest comunicat denunciant l’actitud del senyor Ramon Socies i la imposició de la censura cap a un acte de legítima expressió política.


A la ciutat de València, la policia nacional va intentar identificar una a una les cinquanta persones que es van concentrar. Interpelats per una advocada d’Alerta Solidària, els agents van haver de desistir. El control de tota la plaça i la presència desmesurada de furgons però no deixa de ser una acció més d’intimidació enmig de València.


D’altra banda, la resta de concentracions, que no van congregar més que 60 persones (a Barcelona) es van fer sense cap impediment. Així, hi ha hagut mobilitzacions, a més de la ciutat de Girona, a les ciutats d’Alacant, Barcelona, Ribes del Garraf, Tarragona, Tortosa i Vilafranca. A Vic, l’acte públic el varen fer el divendres anterior, dia 24; a Lleida es va fer el dia 28 i, a Manresa, va haver canvi de plans per la visita dels prínceps espanyols i es va fer una cercavila al migdia que va ser tallada dues vegades pels Mossos d’Esquadra en intentar arribar al recinte on eren els borbons.


Alerta Solidària havia difòs un comunicat per a ser llegit en aquestes concentracions tot i que, el fet que absolguéssin als 16 gironins, va canviar substancialment el to de les intervencions. Malgrat això, el contingut seguia i segueix girant entorn dels mateixos punts:

- La monarquia és un anacronisme. Als Països Catalans no tenim rei ni en volem.

- La monarquia borbònica és hereva del franquisme i garant militar de la unitat d’Espanya.

- La monarquia espanyola és una institució antidemocràtica, que gaudeix de privilegis jurídics i econòmics que els catalans i les catalanes no hem de suportar.

- L’Estat espanyol, en sobreprotegir la monarquia, demostra les seves carències democràtiques de base: es fonamenta en la imposició sistemàtica de símbols i estructures de poder sobre aquells pobles a qui nega els drets universalment reconeguts com el de l’autodeterminació.

- L’aposta de l’Esquerra Independentista ha donat els seus fruits i ha vençut el pols a l’Estat.

- L’Estat, a traves del Fiscal General, ha fet marxa enrera en l’espiral repressiva i ha donat ordres d’aturar el que era per a ells contraproduent: fer tan visible i descarada la repressió política.

- La identificació i ràpida elaboració d’informes per enjudiciar catalans i catalanes ha estat fet en base a fitxers polítics il·legals.

- El Cuerpo Nacional de Policia, però molt més diligent el cos dels Mossos d’Esquadra, han estat presents en gairebé totes les mobilitzacions realitzades des de fa un any: han gravat en vídeo des d’edificis públics concentracions legítimes i legals. Han identificat i escorcollat a manifestants. I finalment han elaborat dotzenes d’informes remesos ràpidament a l’Audiència Nacional, afamats com n’estan de castigar la militància independentista.

Imatge de mostra

Arribat aquest punt, amb l’absolució dels 16 encausats de Girona, cal remarcar però que l’Esquerra Independentista manté viva la campnaya anitmonàrquica, com a mínim a l’espera de rebre la confirmació de l’arxiu dels dos processats de Figuers, un d’ells menor, per haver fet unes simples pintades solidàries i antimonàrquiques.

Estem a l’espera també de conéixer el recurs interposat contra les condemnes d’en Jaume Roure i de l’Enric Stern.

... i estem a l’espera també que algú, en nom de l’Estat espanyol, el seu Govern o de la mateixa Casa Reial, demanin perdó algun dia pels innombrables delictes de sang i de genocidi planificat contra el nostre poble i la nostra cultura.

Fa tres-cents anys que els borbons van entrar als Països Catalans i el primer que van fer va ser arrassar i cremar la ciutat de Xàtiva.

Com fa tres-cents anys, la flama de la resistència continua viva.

Avui com ahir, la lluita és l’únic camí.

Felicitats a totes les que heu fet possible aquesta petita victòria, i a seguir treballant!

Visca la Terra!

Alerta Solidària, 30 d’octubre de 2008