24 d’abril del 2009

Accions davant la visita d'Ernest Maragall

Avui divendres 24 d’abril, el SEPC (Sindicat d’estudiants dels Països Catalans) informats de la presencia del conseller Ernest Maragall al IES Roquetes i al IES de l’Ebre (en motiu de l’inaguracio d’unes noves aules i una biblioteca) em vist la necessitat d’anar a mostrar personalment el rebuig vers a la seva llei, ja que es intolerant veure com l’importa l’opinió dels que vertaderament fan que avanci l’educació: mestres, professors/es i alumnes que des de que van sortir les bases han estat fent vagues i mobilitzacions oposant-se i reclamant-li la dimissió del conseller.

Així que aquest matí hem anat al IES Roquetes amb pancartes on es podia llegir “No a la L€C”, “Maragall dimissió” i amb uns nassos de pallassos. Ens hem col·locat en una zona del seu recorregut i en veure’ns de seguida s’ha dirigit a nosaltres interessat per les nostres queixes; hi ha hagut un petit diàleg, en el qual cada afirmació que fèiem nosaltres ell deia que era falsa o que era mentida, deia que ens miréssim la llei, cosa que ja està feta ja que el SEPC ja ha fet varies conclusions públiques, però ell això no ho sap. Finalment el diàleg ha estat interromput per membres de direcció del centre els quals han dit que estàvem fent perdre el temps al conseller.

Continuant el recorregut i per a demostrar-li que a cap centre públic és benvingut, hem anat al IES de l’Ebre, on els mossos d’esquadra ja ens estaven esperant, ja que sols veure’ns han vingut amb to amenaçador (dient que sí ens apropàvem al institut passaríem la nit a comissaria, paraules textuals). Quan ja han comprovat que érem els mateixos que a Roquetes han tornat a venir, aquest cop a demanar-nos la documentació i ens han pres les pancartes. Tres quarts després ens han deixat marxar i nosaltres sense pensar-nos-ho hem anat a la porta de l’Ebre, al qual no ens han deixat acostar-nos, teníem que estar a una certa distància. Mentre l’esperàvem hem tingut temps d’improvisar amb fulls de llibreta uns cartells, on posava: “La L€C no ens farà callar” i “Maragall dimissió”, quan ha sortit el conseller ens hem posat davant d’ell mostrant-li els cartells.

Des del SEPC opinem que la LEC de Maragall és un atac al model d’escola pública ja que permet i promou que sectors privats, empreses lucratives, entrin a decidir sobre el funcionament dels centres d’ensenyament. La LEC també atorga més poders a les direccions dels centres debilitant així la poca democràcia dels centres i creant models jerarquitzats i presidencialistes, allunyats de la necessitat de buscar espais educatius realment participatius. La llei, que vol conduir el sistema educatiu cap a la gestió privada i l’exterminació dels serveis, és també un perill tant per la regulació laboral dels professors com per a determinats drets estudiantils.

Finalment remarcar que l’actitud dels mossos vers a nosaltres en cap cas s’adequat a la situació de la nostra protesta, ens han privat el dret a manifestar-nos amenaçant-nos. Es aquesta la nostra llibertat?

I donar les gràcies als professors els quals ens han donat tot el seu suport amb la nostra protesta.

Aturem la LEC. No a la Privatització

Tortosa 24/04/08

Sindicat d'estudiants dels Paisos Catalans

www.sepc.cat

www.sepctortosa.tk