7 d’abril del 2009

Comunicat arran del ball de ministres al govern espanyol

Davant dels canvis que s’han produït aquest migdia en el ministeri d’educació espanyol i, en el poder sobre les universitats, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), primera força als claustres de les universitats públiques dels Països Catalans manifesta que:

- aquests canvis demostren la fragilitat i incompetència de l’empresària espanyola i anterior ministra, Cristina Garmendia, en matèria d’educació, ja que no continua en aquest ministeri tant convuls que ha esdevingut degut a la seua actuació.

- les universitats tornen a estar sota el ministeri d’educació, fet que demostra l’error del govern espanyol d’enquadrar-lo en el ministeri de ciència i innovació.

- aquests fets volen servir de cortina de fum davant de la dolenta gestió del gobierno de españa en matèria d’educació i economia.

- amb el nomenament del nou ministre d’educació, Ángel Gabilondo, Rector de la Universidad Autónoma de Madrid, president de la Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas (CRUE), vicepresident de la Fundación Universidad-Empresa i membre del Consejo de Administración i de la Comisión Ejecutiva del Portal Universia, S.A. s’evidencia la instrumentalització del càrrec de president de la CRUE per part del Partido Socialista Obrero Español (PSOE) en l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES) i, a més, evidencia que Ángel Gabilondo ha tingut i té una estreta relació amb el PSOE i, per tant, no és un polític independent, com pretenien fer veure abans del seu nomenament com a ministre.

- aquest ball de ministres no soluciona el problema estructural que pateix l’ensenyament públic i, menys encara, la universitat pública al seu si.

- les estudiants anem a continuar amb la nostra lluita envers la privatització, elitització i mercantilització que suposa l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES).

Continuem lluitant per un ensenyament públic, popular, de qualitat, antipatriarcal i català.
Des de les aules, la lluita continua!