15 de novembre del 2007

Crònica de la Concentració



Avui, dijous dia 15 de novembre, el SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans), després d’haver convocat una vaga d’estudiants de secundària, hem dut a terem una concentració amb tabals i dolçaines que donaven festivitat a l’acte dut a terme front l’estadi municipal Tortosa, on el lema deia: “Totes i tots contra Bolonya”. El procés de Bolonya es tracta d’una reforma a nivell europeu on s’europeïtzaran els títols universitaris – de manera que un títol universitari sigui vàlid arreu d’Europa -. Però això comporta un seguit de conseqüències que han portat a 250 estudiants de centres de les Terres de l’Ebre, com són l’IES Joaquín Bau . IES de l’Ebre , IES Roquetes ,IES Montsià , IES Solé i Ferrer , etc. a sortir al carrer i fer-se sentir.
La “privatització” de les universitats- on les matrícules d’aquestes podran assolir una pujada de preus fins un 250% més -, les beques - préstec ( actualment beques de l’Estat) que comportaran el retorn de l’import una vegada l’estudiant treballi i l’ensenyament pràctic i no econòmic de cara al treball ( menys coneixements per a un millor rendiment per a l’empresa) són algunes de les conseqüències si s’arriba a portar a cap una reforma que només beneficia al sistema capitalista i les seves empreses.

A l’acte s’ha fet un minut de silenci, pel jove mort per un feixista a Madrid. S’han llegit dos manifestos: un denunciant l’actitud del centre IES Joaquim Bau davant d’un paper penjat a les classes on animava als alumnes a fer vaga, ja que el reglament de règim intern no ho deixa; i l’altre ha sigut el manifest del Sepc llegit a tots els Països Catalans.







SEPC