25 de novembre del 2007

25-N. El SEPC reivindica avançar cap a un sistema educatiu que no reprodueixi els valors i estructures del patriarcat

Per tal de sensibilitzar la comunitat educativa, en especial els estudiants, el SEPC repartirà divendres i dilluns milers de manifestos amb el lema: avancem cap a l'ensenyament antipatriarcal. En aquest manifest es posa de relleu la importància de l'ensenyament i l'educació en general, a l'hora de capgirar d'una vegada per totes aquelles realitats que ens fan ser desigualtats, aquelles realitats que generen violència, violència tant explicita com els maltractaments físics, o d'altres menys visible com els exemples sexistes en els continguts del llibres de texts, els currículums ocults (que fan que l'educand tracti diferent a la persona pel sexe que té) , o l'invisibilitat de la dona en els llibres d'història o ciència.

Milers de manifestos i centenars de cartells faran reflexionar la comunitat educativa les setmanes properes al 25 de novembre, dia internacional contra la violència cap a les dones.

L'organització d'estudiants vol posar així el seu gra de sorra en una lluita, que considera, que passa indestriablement per avançar cap un model educatiu "anitpatriarcal", és a dir un model capaç d'esdevenir la punta de llança des d'on construir un sistema de valors que deixi el patriarcat endarrere i ben enterrat.

A més a més, durant aquestes setmanes, en molts centres d'ensenyament del país (Alacant, Balaguer, Olot, València...), més enllà dels cartells, pancartes, murals o el repartiment de manifestos, s'han realitzat o bé es realitzaran altres activitats (esmorzars, xerrades, passis de vídeo, taules rodones...).

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)
Països Catalans, 23 de novembre de 2007