31 de desembre del 2007

Accio duta a terme per un grup d'estudiants



Aquestes imatges i aquest comunicat a estat enviat per un grup d'estudiants al sepc.



La passada nit del 28 de desembre un grup d'estudiants de les Terres de l'Ebre han decidit prendre la paraula i retirar la bandera espanyola de l'edifici del Departament d'Educació de les Terres de l'Ebre.

Comunicat enviat:

Aquesta bandera espanyola, és una mostra de la feina que ha fet el departament d'Ensenyament; que seguint les directrius del PSOE ha intentat augmentar les dosis d'espanyolisme presents al nostre sistema educatiu, com la tercera hora de Castellà a primària que no sera obligatòria, però tal com indica literalment l'esborrany d'instruccions d'inici de curs fet públic, "els centres podran impartir continguts d'àrees no lingüístiques en castellà o en una llengua estrangera"; Reclamem la capacitat dels representants elegits en els territoris de parla catalana de poder decidir, sense invasions competencials de l’Estat, tot allò que afecta els horaris i currículums en l’aprenentatge de llengües; Reclamen al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya el compliment integral del model d’escola catalana, tant en l’educació infantil com en l’educació primària i secundària.. Però no és només el PSOE, això no seria possible sense l'ajuda dels seus socis de govern ICV i ERC, o l'ajuda del PP i la passivitat de CiU.

Aquesta acció ha estat realitzada dins la campanya “300 anys d'ocupació, 300 anys de resistència”, ja que el col·lectiu d'estudiants considera que la seva ensenyança ha de ser en català i per tant, no es senten identificats amb la bandera de l'Estat Espanyol.

Nosaltres com a estudiants volem un ensenyament en un marc educatiu català en tots els seus aspectes. Volem assignatures amb un marc nacional, que ens ensenyen la geografia, la història, la demografia... dels Països Catalans, sense fronteres absurdes d'autonomies ni estats estrangers.


ABANS

DESPRÈS












Nota de premsa al Punt:
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2682479