22 de desembre de 2007

El SEPC expressa el seu suport als conductors d’autobusos en vaga de Barcelona

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) expressa el seu total suport als companys conductors d’autobusos de Barcelona que aquests dies estan en vaga per exigir millores en el transport públic així com la necessitat de tenir dos dies festius cada setmana que treballen.
El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) vol expressar amb el seu suport als vaguistes, la seva voluntat de participar activament en aconseguir les millores necessàries del sistema de transport públic de l’àrea metropolitana de Barcelona, així com de la resta de territori dels Països Catalans, on com ja hem denunciat el SEPC en diverses ocasions la situació és realment precària.
És així com des del SEPC expressem les següents consideracions:
- El SEPC dóna ple suport i se solidaritza amb els conductors d’autobusos en lluita.
- El SEPC entén que la lluita dels conductors d’autobusos forma part de les reivindicacions àmpliament fetes des del moviment estudiantil de millores, tant en qualitat, com en quantitat i en qüestions de tarifes, del sistema de transport públic.
- El SEPC aprofita la situació per criticar el govern tripartit igual com la resta de governs autonòmics no hagin fet cap actuació per atendre la continuada demanda de millores que des dels estudiants i les estudiantes portem fent des de fa anys. No només això, sinó que des del SEPC es considera un autèntic escàndol que any rera any les tarifes del transport públic continuïn pujant per sobre l’IPC i encarint la mobilitat dels ciutadans.
- El SEPC anima al conjunt d’estudiants a col·laborar amb la lluita dels conductors d’autobusos fent un vaga d’usuaris durant aquests dies.
- Per últim, el SEPC es compromet, una vegada més, a seguir portant iniciatives de treball i de lluita per assolir un model de transport públic d’acord amb les necessitats socials dels ciutadans, especialment dels estudiants, així com adequat al territori.

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, 22 de desembre de 2007
Més informació del conflicte laboral a TMB: http://comitedescansos.blogspot.com