16 de febrer de 2008

El SEPC considera un èxit rotund la jornada de vaga i de manifestacions contra les bases de la LEC al Principat

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) anuncia l'èxit rotund i inqüestionable de les mobilitzacions d'avui, 14 de febrer, contra el projecte de Llei d'Educació de Catalunya (LEC) que vol tirar endavant el Conseller Maragall. I és que no hi ha dubte que el fet que hagin sortit unes 120.00 persones arreu del Principat és una primera victòria del moviment estudiantil, dels mestres i del professorat davant d'aquesta nova agressió cap a l'ensenyament públic.

Més de 100.000 persones a Barcelona, unes 5000 a Girona, 3000 a Tarragona, 1000 a Lleida, diversos centenars a Tortosa i a Reus i un centenar a Cervera han seguit la convocatòria que el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha fet conjuntament amb altres organitzacions estudiantils i de professorat.

Després d'aquesta gran i exitosa mobilització, des del SEPC es creu que és el moment de continuar amb la unitat d'acció de tots els agents de la comunitat educativa per tal d'aconseguir un veritable ensenyament públic i de qualitat i per evitar una llei que té la intenció de jerarquitzar i privatitzar els centres d'ensenyament públic.

És hora, doncs, de continuar fent feina als instituts, des de la base i des de la unitat entre estudiants i professorat. Ara més que mai, defensem la pública. Per un ensenyament públic, de qualitat, popular, antipatriarcal i català.

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
Barcelona, 14 de febrer de 2008