9 de febrer del 2008

Solidaritat amb Ikasle Abertzaleak


El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans vol mostrar la seva més ferma solidaritat amb els companys d’Ikasle Abertzaleak i els estudiants que es van manifestar el passat 30 de gener al campus de Leioa de la Universitat del País Basc davant les agressions que van patir per part de les forces policials autonòmiques així com per guàrdies privats de la mateixa universitat.

Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans creiem que la lluita contra el procés de Bolonya i en defensa d’una universitat pública i de qualitat és no només legítima sinó que també és necessària. Per això, pensem que les accions com les dels companys bascos, gallecs, castellans, alemanys o italians en aquest sentit són una excel·lent notícia per l’ensenyament superior europeu i es mereixen tot el nostre suport. Des de fa temps, la lluita dels estudiants europeus s’està fent de forma unitària i cal, doncs, mostrar el nostre suport a les lluites dels estudiants dels altres països.

Ara bé, aquesta no és la visió dels responsables polítics i dels gestors de les universitats que no els agrada veure com els estudiants participen de forma crítica i activa per discutir els plans, com el de Bolonya, que ja està portant una elitització i una privatització de les facultats d’arreu del continent europeu. Cal deixar clar, doncs, que aquest és el motiu que fa que la resposta que rebin l’alumnat basc hagi estat l’agressió i la repressió.

Així doncs, des dels Països Catalans tota la solidaritat i suport cap a la lluita contra el procés de Bolonya que s’està duent a Euskal Herria, així com a la resta d’Europa. Una vegada més, tots junts per construir la universitat que desitgem.

Països Catalans, 9 de febrer de 2008

Més informació dels fets: http://www.kaosenlared.net/noticia.php?id_noticia=51117