14 de febrer del 2008

MANIFESTACIÓ I CONCENTRACIÓ CONTRA LA L €C A TORTOSA

Avui dia 14 de febrer, a Tortosa, els i les estudiants de les Terres de l'Ebre ens hem manifestat per tal de mostrar el rebuig frontal a les bases de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC). La convocatòria ha estat unitària: tant estudiants com personal docent hem mostrat conjuntament la nostra negativa a la LEC. Agraïm, per tant, la col·laboració i l'esforç de la comunitat educativa.

La manifestació s'ha iniciat a la plaça de l'Estadi i fins arribar a la concentració unitària enfront dels Serveis Territorials. La convocatòria ha estat un èxit: han acudit més de 300 estudiants i personal docent a la manifestació, i han estat unes 200 persones les que ja estaven concentrades als Serveis Territorials, a les que ens hem sumat. Durant tot el recorregut ens ha acompanyat un grup de dolçainers i tabalers que han donat un toc festiu a la mobilització.

Considerem molt positiva la jornada d'avui, ja que la comunitat educativa ha sortit en defensa de l'ensenyament públic i de qualitat. S'ha demostrat que la unitat d'acció és l'eina per construir una millor educació, en què hi ha d'haver consens, debat i participació de tots les components de la comunitat. No volem lleis que accentuïn encara més la privatització -no cal oblidar que l'obertura de l'educació pública al sector privat ja es va iniciar anys enrere-, sinó lleis que millorin la formació que reben els i les joves. Per aquest motiu, es convocaran més jornades de lluita si no s'enretiren aquestes bases.

PER UNA EDUCACIÓ, PÚBLICA, CATALANA, ANTIPATRIARCAL I DE QUALITAT LLUITEM CONTRA LA LEC DES DE LES AULES!