11 de març del 2008

Comunicat de suport a la Kris, estudiant basca militant del SEPC, detinguda dins de l’onada de criminalització i repressió que pateix l’esquerra abert

El Sindicat d’Estdudiants dels Països Catalans vol mostrar el seu suport a la Kris, militant del SEPC, que va ser detinguda de forma arbitrària la nit de carnaval a Euskal Herria acusada de fer pintades en favor del Moviment d’Alliberament Nacional Basc. Així mateix, el SEPC exigeix que s’aturi la causa contra ella.

La Kris estava com qualsevol altra persona celebrant el carnestoltes a Lasarte, el seu poble, quan es va assabentar de la detenció d'un noi al bar d'on just acabaven de marxar, quan va arribar l'ertzainza va assenyalar-la i li va dir "tu, ven pa ca" i se'ls van endur als dos. La Kris va estar cinc hores a la comissaria de la policia autonòmica. L'ertzaintza acusa la companya d'enaltiment del terrorisme per unes suposades pintades i possiblement hagi d'anar a l'Audiència Nacional a declarar. Des del SEPC considerem aquesta detenció i enjudiciament una acció més de la campanya organitzada des de l’estat espanyol per tal de criminalitzar i reprimir totes aquelles persones que lluiten per una Euskal Herria lliure i justa.

Considerem també que aquesta tàctica del govern espanyol no és la forma correcta per tal de resoldre el conflicte polític existent a Euskal Herria. A més a més, en aquest cas, des del SEPC volem posar sobre la taula el fet que la Kris és una militant activa de la nostra organització i per tant, una persona compromesa com moltes altres amb el seu entorn per tal d’aconseguir una universitat pública, popular, de qualitat, catalana i antipatriarcal.

És per tot això que des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans exigim que s’arxivi immediatament la causa contra la Kris, així com que s’aturi l’estratègia de criminalització contra l’esquerra abertzale i, en especial, als companys i companyes estudiants dels centres d’ensenyament secundari i superior que treballen dia a dia per assolir l’objectiu d’una educació basca, popular i de qualitat.

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
Països Catalans, 11 de març de 2008