24 de març del 2008

El SEPC participa a la trobada internacionalista Kamaradak, en el marc del Gazte Topagunea, a Euskal Herria


Una delegació del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha participat durant aquest últim cap de setmana a la trobada internacionalista Kamaradak realitzada a Euskal Herria, en el si de l’esdeveniment Gazte Topagunea que organitza des de fa anys el moviment juvenil d'alliberament nacional basc i que ha reunit a milers de persones a la petita població basca de Lezo. Més enllà de la participació a les reunions entre les diverses delegacions internacionals de joves revolucionaris, aproximadament unes 20, cal destacar que el SEPC ha presentat la visió de la lluita contra el Procés de Bolonya als Països Catalans, així com el seu enfocament a l'hora de plantejar la lluita antipatriarcal dins i fora de l'organització.
En els diferents tallers on el SEPC ha mantingut una presència més activa, la delegació del SEPC ha exposat reiteradament quina és la situació que es viu actualment als centres d'ensenyament dels Països Catalans i quines dinàmiques proposa com a eina de treball i lluita per transformar-la. Així mateix, el SEPC ha aprofitat l'espai per potenciar els contactes internacionals amb organitzacions estudiantils com ara Ikasle Abertzaleak o AGIR per tal de continuar el treball de coordinació europea que ja s'està desenvolupant entre diferents col·lectius estudiantils revolucionaris d'arreu del continent.

Companys i companyes alemanys, palestins, gallecs, asturians, catalans, castellans, kurds, i evidentment, bascos han participat conjuntament amb el SEPC en aquesta trobada intenacionalista. Durant els quatre dies que ha durat l'esdeveniment, el SEPC ha estat present també a totes les activitats organitzades per tal que les delegacions prenguessin consciència de quina és la realitat del conflicte basc, així com ha expressat el seu suport a la lluita que des dels centres d'ensenyament i altres espais, el jovent basc treballa dia a dia per tal de construir un estat propi, així com, entre d'altres objectius, un marc educatiu propi i democràtic.


Lezo (Euskal Herria), 24 de març del 2008
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans