18 de desembre del 2008

Primeres reaccions a la resolució dels expedients de la UAB

Després que ahir, dimecres 17 de desembre, el rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) fés pública la resolució dels expedients, que decreta l'expulsió de 6 estudiants i l'amonestació pública de 22 més, les reaccions del moviment estudiantil no s'han fet esperar.
Ahir al matí, es van llençar ous de pintura contra el deganat de la Facultat de Lletres i, aquest migdia, centenars d'estudiants han bloquejat les principals vies d'accés a la ciutat de Barcelona, han tallat l'autopista AP-7 a Bellaterra i han ocupat les oficines del comissionat d'universitats a Barcelona.

Pintura vermella contra el deganat de la Facultat de Filosofia i Lletres:

Després de rebre la mala notícia de les resolucions dels estudiants expedientats, la resposta a la Facultat de Lletres i Filosofia de la UAB no s'ha fet esperar, i el vestíbul de l'àrea destinada a les oficines del Deganat de la facultat ha estat acolorit amb pintura vermella.
Imatge de la porta del vestíbul del Deganat de la Facultat de Filosofia i Lletres
Talls de trànsit contra les expulsions de 6 estudiants de la UAB:

L'endemà de fer-se pública la resolució, el dijous 18 de desembre, els estudiants de les diverses facultats de Barcelona i de Bellaterra han decidit deixar ben clar que les sancions i agressions contra el moviment estudiantil no quedaran sense resposta.
Sota els lemes de "Cap expulsió sense resposta. Aturem Bolonya!" i "Si en toquen a un, ens toquen a tots!" centenars d'estudiants han bloquejat, a les 12 del migdia, les principals vies viàries de Barcelona: a l'alçada del Túnel de la Rovira, prop de 50 estudiants han tallat el trànsit durant 20 minuts; 150 estudiants han tallat el trànsit de la Gran Via de les Corts Catalanes a l'alçada de la plaça Universitat, durant poc més de 40 minuts, i posteriorment s'han desplaçat fins a les oficines del Comissionat d'Universitats i l'han ocupat fins a quarts de nou del vespre; més de 300 estudiants han tallat l'avinguda Diagonal, a l'alçada de la zona universitària, més de dues hores, fins que han estat desallotjats violentament per agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra.
Simultàniament, 300 estudiants han tallat l'autopista AP-7 i la carretera B-30, davant de la UAB, com a mètode de protesta contra les sancions imposades a diversos estudiants que lluiten per la universitat pública i de qualitat.

Imatge del desallotjament policial dels estudiants que tallaven l'avinguda Diagonal
Imatge del tall de l'AP-7, davant de la UAB
Imatge de l'ocupació del comissionat d'universitats