16 de gener del 2008

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) convoca vaga general el proper 14 de febrer per rebutjar la LEC

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), organització estudiantil amb major presència als instituts, crida a la vaga general d’estudiants de secundària del Principat el proper 14 de febrer per mostrar el rebuig de tota la comunitat educativa a la proposta de Llei d’Educació de Catalunya d’Ernest Maragall. Com ja han fet altres agents educatius, el SEPC considera que la proposta de LEC significa un pas més en la privatització de l’ensenyament obligatori, un atac directe a la ja fràgil democràcia dels centres així com una agressió de tota regla al model públic d’ensenyament.
El proper 14 de febrer, els estudiants de Catalunya sortiran al carrer al costat dels mestres i professors perquè davant les agressions de la Conselleria cal que responguem amb fermesa i convenciment. La proposta de LEC de Maragall és un atac al model d’escola pública ja que permet i promou que actors privats, entre d’altres empreses lucratives, entrin a decidir sobre el funcionament dels centres d’ensenyament. La LEC també atorga més poders a les direccions dels centres debilitant així la ja minsa democràcia dels centres i creant models jerarquitzats i presidencialistes, allunyats de la necessitat de buscar espais educatius realment participatius. La llei, que vol conduir el sistema educatiu cap a la gestió privada i l’externalització dels serveis, és també un perill tant per la regulació laboral dels professors com per determinats drets estudiantils.
És per aquests motius i perquè el SEPC lluita per un model d’escola pública íntegrament pública que inclogui tots els tipus d’ensenyaments amb la finalitat d’integrar i no de segregar que els estudiants sortirem al carrer el proper 14 de febrer. Perquè volem gestió pública i centres participatius. Perquè cal més inversió pública i perquè no es pot permetre que l’escola concertada sigui equivalent a la pública. Perquè volem un ensenyament per a tots i totes.

Aturem la LEC. No a la Privatització

Convocatòries del SEPC: Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa

D'aqui poc anunciarem les convocatories!

+Info: www.sepc.cat

tortosa@sepc.cat