6 de maig del 2008

El SEPC exigeix la llibertat d’en Franki de Terrassa i anima a la mobilització estudiantil

Davant de la detenció i empresonament del terrassenc Francesc Argemí, Franki, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans manifesta que:
– En Franki ha estat acusat d'ultratge a Espanya, desordres públics i atemptat a l'autoritat. Però aquest empresonament és la mostra de la injustícia de la “justícia” espanyola, que no respecta ni les seves mateixes lleis, actuant sense proves, detenint de matinada sense avís i violant els drets a la presumpció d’innocència i a la llibertat d’expressió. És doncs, un clar exemple, de com l'estat actua, reprimeix i criminalitza, en aquest cas fins a l'últim extrem, aquells que lluiten dia a dia des dels carrer i les aules dels Països Catalans.
– En Franki, estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha anunciat que vol continuar formant-se mentre estigui empresonat. Des del SEPC exigim que les institucions penitenciàries compleixin el seu deure i permetin que en Franki pugui continuar formant-se com a persona i com a estudiant mentre continuï tancat en aquest pou de l'estat.

– Que des del SEPC participarem i donarem suport a les mobilitzacions que es facin arreu dels Països Catalans per exigir la llibertat d'en Franki. A més a més, des del SEPC volem animar al conjunt d'estudiants dels Països Catalans a mobilitzar-se contra l'engarjolament d'un company per motius polítics. Entre totes i tots hem d'aconseguir que en Franki torni a classe i torni als carrers dels Països Catalans.

Així mateix, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) anuncia que:
– Secundarà la manifestació que es farà demà, dimecres 7 de maig a les 13:30 a la Plaça Cívica de la UAB i la manifestació de dissabte dia 10 de maig a la Paça Universitat de Barcelona.
- Finalment, el SEPC denuncia la imposició que se'ns fa de tota la simbologia espanyola ja sigui la seva bandera, llengua o la corona, entre d'altres.

LLIBERTAT FRANKI!

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
Països Catalans, 6 de maig de 2008
Més informació del cas a www.llibertatfranki.org
Acció solidària, retirada de la bandera espanyola, a la UPC de Terrassa