21 de maig del 2008

El SEPC mostra el seu suport als estudiants bascos represaliats al campus de Leioa de la UPV

El passat dimarts 20 de maig, al campus de Leioa de la Universitat del País Basc (EHU-UPV), diversos estudiants van ser contusionats i 4 d’ells van ser detinguts per part de la policia autonòmica i els guàrdies privats de la mateixa universitat, després de realitzar-se una manifestació de protesta, convocada per Ikasle Abertzaleak, per la citació judicial a diversos estudiants per la seva lluita contra el Procés de Bolonya.
Davant d’aquests fets el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l’organització estudiantil de l’esquerra independentista catalana, volem manifestar:
- El nostre ferm suport a la lluita dels estudiants bascos per una universitat pública, nacional, popular i de qualitat.
- El rebuig a les actituds autoritàries i dictatorials de les autoritats acadèmiques en la seva voluntat d’imposar l’EEES (Espai Europeu d’Ensenyament Superior), i en aquest cas, al rectorat de la UPV-EHU que pretén imposar un nou reglament de sancions contra els estudiants que lluiten per una educació pública, nacional i popular.
Finalment, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans vol mostrar, altre cop, tota la solidaritat i suport a la lluita contra el procés de Bolonya que s’està duent a Euskal Herria, així com a la resta d’Europa. Una vegada més, tots junts per construir la universitat que desitgem.

La repressió no ens aturarà. La lluita és l’únic camí!

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
Països Catalans, 21 de maig de 2008
- Manifest conjunt del SEPC, Ikasle Abertzaleak i AGIR: Tres pobles en lluita des de les aules: la repressió no ens aturarà!