2 de maig del 2008

No a l’eliminació del Batxillerat Nocturn! 6-M concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona

Com ja no ens fiàvem fa uns dies, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) considera que la decisió presa pel Conseller d’Educació de Catalunya, Ernest Maragall, d’eliminar els batxillerats nocturns dels centres de secundària, és un greu error. És per això que, us convoquem a la concentració del proper dimarts 6 de maig a les 19 hores a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.
S’al·lega l’absentisme i el fracàs escolar i es dóna com a alternativa la via del batxillerat a distància, per Internet, a través de l’Institut Obert de Catalunya (IOC). Nosaltres, estudiants, exestudiants, professors, professores, membres de la comunitat educativa i de la societat en general, creiem fermament que aquesta decisió va en detriment de l’oferta i l’essència de l’ensenyament públic. Són molts i moltes els/les estudiants de batxillerat nocturn que treballen durant el dia i que tenen com a únic recurs estudiantil aquesta opció. La potenciació de l’IOC no ha d’anar en detriment, en cap cas, dels estudiants que necessiten cursar els seus estudis en el batxillerat nocturn. És un deure del sistema públic satisfer aquesta demanda social, com a eina per a la formació acadèmica i personal dels estudiants.

Per altra banda, denunciem que la sobtada decisió de la Conselleria no compleix cap període ni debat previs moralment correctes, sobretot tenint en compte que ve presa d’un govern que se suposa d’esquerres i progressista, tal com va passar amb les bases de la Llei Catalana d’Educació, les quals, recordem-ho, van propiciar una revolta de la comunitat estudiantil que ha acabat fent rectificar molts dels aspectes negatius d’aquelles bases de la llei.

És per aquestes raons que exigim:
- Que s’aturi aquest procés de manera immediata i les pre-matriculacions pel curs 2008-2009 s’obrin com fins ara, també per al primer de batxillerat nocturn.
- Que la Conselleria d’Educació doni explicacions públiques de la seva decisió i de la presa sobtada d’aquesta sense debat previ.
- Que si es pretén potenciar l’IOC, se’n faci la publicitat adient no pas imperativament i que s’hi posin els mitjans necessaris per fer arribar aquest servei a tothom.

Farem tot el que, democràticament, serveixi per fer sentir la nostra veu per tal de defensar el batxillerat nocturn públic i de qualitat.


Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
Països Catalans, 2 de maig de 2008