28 d’abril del 2008

El SEPC organitza la V Trobada d’Estudiants dels Països Catalans els propers 2, 3 i 4 de maig

En aquesta ocasió, la població d'Atzeneta del Maestrat (Alt Maestrat) serà l'encarregada d'acollir les jornades estudiantils organitzades pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i que, any rere any, reuneixen desenes d'estudiants per tal de discutir i proposar els aspectes més importants i d'actualitat en l'àmbit de l'ensenyament als Països Catalans. A més, la Trobada es converteix en un espai de convivència i oci on els estudiants del país interactuen des d'un vessant crític amb l'actual sistema i aporten el seu gra de sorra en l'objectiu de construir un ensenyament públic, popular, català, antipatriarcal i de qualitat.
La V edició de la Trobada d'Estudiants dels Països Catalans (TEPC) es caracteritza, entre d'altres aspectes, per la voluntat de mostrar la internacionalització que en els últims anys s'ha dut a terme dins el moviment estudiantil europeu a causa, especialment, del Procés de Bolonya. Així, algunes de les xerrades seran encapçalades per estudiants bascos, grecs, italians o irlandesos que parlaran, per exemple, de la creació d'un currículum únic per a tota Irlanda. Més enllà de la internacionalitat de la TEPC, en aquesta edició cal també destacar els debats que hi haurà, per exemple, sobre la necessitat de reivindicar més que mai l'existència d'un ensenyament públic o el paper de la llengua catalana com a eina d'integració, així com les discussions sobre la pedagogia des de la diferència sexual o el mite de la violència a les aules.Finalment, diumenge es farà un acte on es presentarà un document signat per diferents organitzacions estudiantils on es denuncia la criminalització i repressió que pateix el moviment estudiantil en els últims temps.
D'altra banda, en l'apartat més cultural de la Trobada, des de l'organització s'ofereix, a part d'un partit de pilota valencia, dos concerts. Per un costat, el divendres a la nit, els grups Alimanya i Naia oferiran un primer recital que completaran l'endemà, els grups La Gossa Sorda, l'Orquestra Mitjanit, Lilit i Dionís i Almorranes Garrapinyaes.
Pel que fa als aspectes tècnics, estan tots especificats al web www.sepc.cat/trobada La inscripció són 35 euros pels tres dies, inclou tots els àpats, transport des de Girona, Barcelona, Tarragona, Castelló, València i Alacant, i l'allotjament en un polisportiu.
Història de la Trobada d'Estudiants dels Països Catalans (TEPC):
L'any 2003, la Trobada organitzada a la Vall de la Guard (Marina Alta), s'encetava un rumb que ens conduiria a l'Alternativa Estel i la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans a una confluència definitiva el 2006, any què, tot i no celebrar-se la pertinent Trobada d'Estudiants, va ser escenari de l'Assemblea Constituent del nou Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a Sueca (Ribera Baixa). Així doncs, després de dos anys de treball del SEPC i quatre Trobades organitzades, arriba la V Trobada d'Estudiants dels Països Catalans. Aquesta edició vol continuar la dinàmica de treball que combina les xerrades, els debats, els tallers, l'oci, la cultura popular i el treball col·lectiu per tal d'assolir els diversos objectius de la Trobada.
Document de presentació, edició 2008
Enguany, la V Trobada pretén esdevenir un espai de debat, formació i aprenentatge al voltant de la situació de l'ensenyament a casa nostra i les seues possibles alternatives. Atzeneta vol ser durant aquests dies un espai d'enriquiment on podrem compartir experiències amb altres estudiants d'arreu de les comarques, al costat de diferents veus expertes en les temàtiques que com a estudiants ens preocupen i que el SEPC està treballant per mitjà dels seus 5 eixos de reivindicació i construcció d'un nou model educatiu: l'ensenyament públic, popular, català, antipatriarcal i de qualitat. Emmarcats en un context on l'ofensiva capitalista s'està fent notar cada vegada més i on les polítiques uniformitzadores dels estats espanyol i francès agafen embranzida, la V Trobada d'Estudiants, com en les anteriors edicions, està pensada per a tots aquells estudiants interessats en canviar el model educatiu actual. En definitiva, Atzeneta obre les portes a aquelles persones que posen il·lusió, empenta i temps en canviar la realitat i que consideren la construcció i defensa d'una educació pública, popular, antipatriarcal, catalana i de qualitat, la millor eina per tal d'assumir els reptes que tenim com a poble.

Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
Països Catalans, 28 d'abril de 2008