23 d’abril del 2008

L’Esquerra Independentista reclama la independència el 23 d’abril

Avui 23 d'abril s'ha realitzat una manifestació, sota el lema "Als Països Catalans decidim INDEPENDÈNCIA!", i un acte polític convocats per l'Esquerra Independentista del Barcelonès.
A les 7 de la tarda ha començat el seu recorregut la manifestació que ha aplegat prop de 600 persones, pels carrers del centre de la ciutat de Barcelona.
La marxa s'ha iniciat a la Plaça Universitat, ha transcorregut per la Rambla i la Plaça Sant Jaume i ha finalitzat a la Plaça del Rei.
Durant el transcorregut de la marxa s'han cridat consignes per l'autodeterminació i la independència dels Països Catalans.

A la Plaça del rei, després d'una actuació bastonera ha tingut lloc l'acte polític. Han intervingut dos portaveus de l'esquerra independentista. En la primera intervenció David Caño ha exposat el rebuig de l'Esquerra Independentista al procés de reformes estatutàries, recordant que l'Esquerra Independentista ja es va oposar a aquest, i afirmant que el que cal és una ruptura amb el marc constitucional que ens permeti exercir el dret a l'autodeterminació.
Per fer-ho, ha recalcat, són necessàries eines organitzatives com la que es presentava avui.
Ha afirmat, també, que aquest projecte no és només local, sinó la plasmació a la comarca del projecte nacional de l'esquerra independentista, en el qual han de confluir les organitzacions, col·lectius i resta d’agents polítics i socials, que ja estant treballant per assolir els mateixos objectius d'emancipació nacional i de transformació social.
Així mateix, també ha fet una crida a tots aquells sectors del moviment obrer, de les lluites en defensa del territori i de lluita antipatriarcal a afegir-se al projecte.

El segon representant de l'Esquerra Independentista ha llegit el manifest de la Diada, que exposava la situació del català arreu dels Països catalans, per defensar la lluita a favor de la llengua com a un dels elements centrals de la lluita de l'Esquerra independentista.

L'acte ha acabat amb el cant dels Segadors i la internacional.