21 d’abril del 2008

L’Esquerra Independentista del Barcelonès es presenta i crida a la manifestació del 23 d’abril

Aquest dilluns 21 d’abril a les 17:30 a la Plaça del Rei ha tingut lloc una presentació pública en roda de premsa de l’Esquerra independentista del Barcelonès.
L’esquerra Independentista és un moviment polític compost per diverses organitzacions: l'organització política Endavant-OSAN, les juvenils CAJEI (Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista) i Maulets -el jovent independentista revolucionari-, l'estudiantil Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l'antirepressiva Alerta Solidària i les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) com a organització de lluita municipal.
I d’aquest moviment polític han sorgit campanyes a nivell nacional com la Plataforma dels Països Catalans contra la Constitució Europea, la Campanya unitària per l’Autoderminació, la campanya 300 anys d’ocupació 300 anys de resistència o la campanya antimonàrquica.
L’Esquerra Independentista, per tant, ha estat un agent polític actiu en el desenvolupament dels darrers esdeveniments político-socials al nostre país. Ja sigui a través de les mobilitzacions, com dels debats (jornades per l’autodeterminació que tingueren lloc a Deltebre) o en la participació (i creixement) a alguns municipis en les últimes eleccions municipals.
Així, doncs, i recollint el relleu de les lluites històriques de l’Independentisme als Països Catalans, l’Esquerra Independentista assentem el nostre projecte polític sobre tres pilars bàsics: la independència, el socialisme i la reunificació dels Països Catalans.
L’Esquerra Independentista del Barcelonès, a nivell comarcal, parteix d’experiències de lluita diverses. Aquestes són les lluites contra els tancaments d’empreses com Philips o Miniwatt i la col·laboració amb la Xarxa contra els tancaments d’empreses. També són importants totes les experiències coordinades amb altres col·lectius dins del marc de l’ocupació o més recentment el suport que tota l’Esquerra Independentista hem donat a la lluita del treballadors i treballadores de TMB pels dos dies de descans setmanal.
D’aquesta manera agrupem col·lectius que treballen a Barcelona ciutat, Badalona, l’Hospitalet, Santa Coloma i Sant Adrià.
Articulant-nos comarcalment, l’Esquerra Independentista del Barcelonès, volem demostrar la capacitat que tenim com a moviment polític dins d’aquesta comarca. Així a través d’aquesta coordinació impulsarem l’organització de manifestacions, actes, diades i debats polítics amb la participació i col·laboració del màxim de moviments socials i polítics afins dins de la comarca.
D’aquesta manera pretenem ajudar a enfortir la societat civil organitzada dins del Barcelonès. Tenim la voluntat d’enfortir tot el teixit associatiu amb l’objectiu d’avançar cap al reconeixement, dins de la societat barcelonina, del dret a decidir per nosaltres mateixes. El dret a decidir la independència dels Països Catalans. Uns Països Catalans que no podran ser lliures i justos dins d’un sistema econòmic egoista, individualista i inhumanament competitiu on les persones no valen més que el salari que cobren. Per això des de l’Esquerra Independentista del Barcelonès treballem i treballarem per uns Països Catalans lliures i socialistes.





23 d’abril: als Països Catalans decidim independència!
També s'ha presentat el primer acte conjunt de l’Esquerra Independentista del Barcelonès. Avui s'ha presentat la manifestació del 23 d’Abril. Aquesta manifestació porta com a lema “Als Països Catalans decidim independència” i és la resposta de l'Esquerra Independentista al fracàs del procés estatutari engegat pels partits de la Generalitat de Catalunya amb el tutelatge del Govern espanyol.

L’estatut no és la solució als problemes que patim com a catalans i catalanes ja que només l’exercici del lliure dret a l’autodeterminació pot fer que nosaltres decidim sobre els que ens afecta com a societat i escollim de quina manera volem solucionar-ho.

Així doncs la manifestació començarà a les 18:30 a Plaça Universitat i acabarà a les 19:30 a Plaça del Rei on es farà un acte polític. Aquesta manifestació també va en consonància amb la la jornada de lluita del 25 d’abril, la manifestació el mateix dia a València ciutat o la del 26 a Alacant.