25 de març de 2009

En Tomàs ingressa a l’hospital

Avui, dimecres 25 de març, al matí ha ingressat a l'hospital de Terrassa l'estudiant de la UAB que portava 30 dies en vaga de fam per exigir la fi de la criminalització del moviment estudiantil i que es prenguin en consideració les demandes estudiantils de paralització del Procés de Bolonya. Amb aquest ingrès, en Tomàs s'ha vist forçat a deixar la vaga de fam.
L'estratègia repressiva engegada per les autoritats universitàries, plasmada amb les actuacions policials del passat dimecres a Barcelona, contra el moviment estudiantil han provocat que en Tomàs radicalitzés, fa dos dies, la seva protesta, i va deixar de prendre glucosa, fet que l'ha dut a l'hospital.
Amb aquesta acció contundent i extrema es pretenia forçar a les institucions a iniciar un diàleg amb la comunitat universitària per tal de resoldre el conflicte que ja s’havia fet evident durant els darrers mesos amb els tancaments i les ocupacions a moltes de les universitats dels Països Catalans.

Un cop més la resposta de les institucions ha estat nul·la, negant en tot moment el diàleg i no només traient importància a l’acció d’en Tomàs sinó silenciant-la i censurant tota mostra de suport.
El rectorat de la UAB per altra banda, no ha mostrat mai ni el més mínim interès per l’estat de salut d’en Tomàs i ha permès que la vaga de fam arribés a posar en greu perill la salut del vaguista amb el resultat de la seva hospitalització.

Per tant, considerem a Anna Ripoll, Ester Crespo i Santiago Guerrero així com tot l’equip de govern de la UAB, la comissionada d’universitats Blanca Palmada i el conseller d’innovació, universitats i empresa Josep Huguet; responsables directes de la negativa de diàleg amb la comunitat universitària, de la censura i la repressió que esta patint el moviment estudiantil i sobretot de l’estat de salut crític actual d’en Tomàs i totes les conseqüències que es puguin derivar de la vaga de fam.

Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans considerem que el conjunt del moviment estudiantil està legitimat per a utilitzar tots els mitjans necessaris per a aconseguir aturar el procés de Bolonya i emplacem a les autoritats a reconsiderar la seva postura intransigent i autoritària.