19 de març de 2009

Jornada de mobilitazacions contra la LEC

Avui 19 de març el mestres d'arreu del principat han secundat la vaga convocada pels sindicats de professors, USTEC-STEs, el SEPC, la CGT i els sindicats majoritaris (CC.OO i UGT) en contra l'aplicació de la LEC (Llei d'Educació de Catalunya). Es calcula que un 78% dels docents l'han seguit. Però no només han sortit al carrer els mestres, sinó que els estudiants universitaris empesos pels brutals episodis de repressió viscuts ahir a Barcelona també s'han sumat a una manifestació que en un principi era en contra la LEC, però que ha acabat agrupant els dieferents agents en defensa de l'ensenyament públic.

Tarragona:

Unes 3000 persones s'han manifestat avui pels carrers de Tarragona des de la plaça Imperial Tarraco fins la seu del Departament d'Ensenyament a la ciutat. Durant el transcurs de la marxa els estudiants i mestres han cridat consignes en contra la LEC i a favor de l'ensenyament públic. Les consignes contra la repressió estudiantil també s'han sentit amb força i en divereses seus bancàries s'han fet pintades com aquesta “Mossos=Grisos”. La manifestació ha finalitzat a la seu del Departament d'Ensenyament de Tarragona, on els sindicats han llegit els seus manifestos, alertant que la lluita a favor de l'ensenyament públic no s'aturarà. De moment per dijous que ve hi ha convocada una vaga general del conjunt de l'educació per deunciar la privatització que, segons els sindicats, suposarà tan la LEC com l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior.

Lleida :
Al voltant de mil manifestants entre estudiants i professors han transcorregut els carrers de Lleida des dels Serveis territorials del departament d’Ensenyament fins a la Rambla d’Aragó convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i altres sindicats de professors com l’USTEC-STES, CGT i ASPEC i amb l’'objectiu de mostrar el rebuig al projecte de Llei d’Eduació de Catalunya (LEC). Durant la manifestació s’han cridat consignes demanant la dimissió dels consellers Maragall i Huguet i la retirada de la LEC.

Santpedor
Aquest dijous 19 de març els estudiants de l’IES d’Auro de Santpedor han contestat a la convocatòria de vaga de professors i estudiants per a l’educació pública. Els estudiants han deixat les classes a les 10 del matí i han iniciat una manifestació de caràcter animat i festiu, acompanyats amb gralles i tabals, per alguns carrers del poble abans d’arribar a la pl. Gran. Un cop a la plaça ha continuat la protesta i s’ha fet un esmorzar popular (coca i xocolata desfeta). La cercavila i concentració, convocada pel nucli de Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans de Santpedor, han aplegat uns 60 estudiants de l’IES d’Auro.

Més tard ha arribat el moment de posar-se seriosos i s’ha llegit un manifest denunciant tan la LEC com el pla Bolonya i la falta de diàleg amb que s’està produint la implantació d’aquests plans d’estudis. També s’ha posat un especial èmfasi al brutal desallotjament del rectorat de la UB i a les dures càrregues policials que els mossos d’esquadra van dur a terme el mateix dia contra les posteriors manifestacions estudiantils.
Imatge de la manifestació a Tarragona
imatge de la manifestació a Lleida
Imatge de la manifestació a Santpedor