25 de novembre del 2008

Actes del dia internacional contra la violència de gènere

Milers de persones van prendre ahir els principals carrers de València amb motiu del dia internacional contra la violència de gènere. L'Esquerra Independentista va participar activament d'aquesta mobilització amb un bloc propi del qual el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans va formar-ne part. Aquest bloc s'obria amb una comitiva de dones amb torxes i una pancarta on es podia llegir “Totes patim violència, rebel·la't i lluita contra el patriarcat”, va comptar amb gran combativitat durant tot el recorregut, cridant lemes com ara “Cap agressió sense resposta”, “endavant contra el patriarcat” o “sense les dones no hi ha revolució”.
Així mateix durant el transcurs de la manifestació el bloc de l'Esquerra Independentista va estar acompanyat pel grup de dimonis de Campanar, donant-li gran vistositat amb els seus coets i correfocs.
Al manifest repartit durant la marxa es denunciaven els diferents tipus de violència de gènere que patim les dones pel simple fet de ser-ho més enllà de la estrictament física, com ara els cànons de bellesa que se'ns imposen des de la societat i que son les causants de múltiples trastorns, les discriminacions a la feina en qüestió de sou o el voler negar el dret a decidir sobre el nostre propi cos, com ara tots els rols que se'ns imposen de manera sistemàtica. Així doncs des de l'Esquerra Independentista es va voler fer veure al patriarcat com a principal culpable d'aquesta dominació de l'home sobre la dona, una dominació inherent al sistema de rols i la qual pensem que és la principal causant de la violència de gènere.

Difusió sobre aquest dia internacional a Lleida:
El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha penjat una pancarta i uns panells a la Facultat de Lletres de la UdL. Als panells es denunciava el sexisme inherent en la nostra societat, en forma d’anuncis comercials, estereotips i cànons de bellesa, els rols sexistes o el menyspreu cap a la figura de la dona.
Més protestes a Castelló:
Amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, s'ha realitzat a la Universitat Jaume I de Castelló, una performance que reflecteix l'opressió que tantes dones pateixen a causa del patriarcat, i mostrant un desenllaç diferent al que sovint es dona, en que les dones finalment si aconsegueixen alliberar-se d'aquesta opressió.
També es pot trobar durant aquests dies, al vestíbul de la Facultat de Ciències Humanes i Socials, una exposició que tracta de desmuntar els falsos prejudicis que associen la violència de gènere a uns determinats successos i uns determinats espectres de població.
Mallorca també diu no al patriarcat:
Al llarg d'aquesta setmana diverses assemblees del SEPC Mallorca tant d'instituts (Ramon Llull, Guillem Colom Casasnovas, Madina Mayurqa, Joan Alcover...) com de la UIB hem conmemorat el dia contra la violència de gènere. Amb la intenció de conscienciar als i les estudiants s'han penjat pancartes a dins dels centres d'ensenyament, realitzat performances, repartit octavetes i penjat cartells ja que creim que la millor eina per combatre la violència de gènere és l'educació antipatriarcal.