30 de novembre de 2008

Moltes mostres de suport amb la lluita estudiantil

Països Catalans, 30-11-2008

Al llarg d'aquests últims dies, la lluita estudiantil en defensa de la universitat pública i de qualitat s'ha accentuat a les universitats públiques dels Països Catalans i les mostres de suport a les mobilitzacions dels estudiants s'han fet notar. Diferents organitzacions i col·lectius han fet públic el seu suport als estudiants tancats a les facultats, a les reivindicacions estudiantils i als estudiants represaliats de la UAB.

Comunicat conjunt d'Endavant (OSAN), CAJEI i Maulets:

Les organitzacions Endavant (OSAN), Cajei i Maulets volem fer públic el nostre suport als i a les estudiants mobilitzats a favor de la universitat pública i en contra del procés de Bolonya.

Aquest procés de Bolonya, sota l'argument de la confluència europea i l'homologació de títols, és una maniobra més per afavorir l'entrada de capital privat i reduir la despesa pública en les universitats catalanes, una maniobra, en definitiva, per privatitzar i elititzar l'ensenyament superior. Forma part, doncs, de la lògica de l'Europa del capital que impulsa directives neoliberals i protofeixistes com la de les 65h o de la Vergonya.
Així doncs, pensem que la lluita contra l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior és una lluita fonamental no només per garantir el futur d'una universitat pública, catalana, de qualitat, popular i antipatriarcal, sinó també per al desenvolupament social, polític, cultual i econòmic de la nostra societat. Per bé que el model actual de la universitat no és, ni molt menys, l'ideal, els canvis que es proposen amb el procés de Bolonya agreugen, en la majoria dels casos, els problemes actuals com ara l'escassedat de recursos, la mercantilització de l'ensenyament o la retallada dels drets dels i de les estudiants.
Els i les estudiants de les universitats públiques catalanes, i en especial el Sindicat d'Estudiants del Països Catalans, porten molts anys denunciant els efectes del procés de Bolonya, però ha sigut durant les darreres setmanes que aquestes mobilitzacions han adquirit especial força i s'han estès al conjunt de les universitats públiques dels Països Catalans. Les multitudinàries manifestacions de València i Barcelona del passat 20 de novembre i els tancaments que s'han produït a les diverses facultats demostren que els i les estudiants estan majoritàriament en contra d'aquest procés o, si més no, que reclamen el seu dret participar del debat que condicionarà el futur de la universitat.
D'altra banda, la càrrega dels Mossos d'Esquadra durant la manifestació de Barcelona, així com els expedients oberts contra els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona que participaren en les protestes contra el procés de Bolonya durant el curs passat, demostren que l'única resposta de les institucions és la repressió.

Per tot açò, les organitzacions de l'esquerra independentista Endavant, Cajei i Maulets:
- Reiterem el nostre suport a les mobilitzacions estudiantils contra els procés de Bolonya i contra qualsevol altra agressió a la universitat pública.
- Expressem el nostre ple suport a les reivindicacions concretes de les mobilitzacions actuals que passen per la moratòria en la implantació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior, per l'obertura d'un procés de diàleg que permeta la participació de l'estudiantat en la presa de dedicions que afecten el futur de l'ensenyament i per la retirada dels expedients als i a les estudiants de l'UAB.
Denunciem les tàctiques repressives dels cossos policials i dels equips rectorals de les diferents universitats que volen impedir la legítima expressió del malestar estudiantil.
- I, per últim, emplacem al conjunt de la societat a solidaritzar-se amb les reivindicacions estudiantils perquè no només està en joc la universitat pública, sinó que tots i totes perdrem si la lògica del capital s'acaba imposant en l'ensenyament superior.

Per una universitat pública, catalana, de qualitat, popular i antipatriarcal! Aturem Bolonya! Aturem l'Europa del capital!

Endavant -Organització Socialista d'Alliberament Nacional-
Comunicat de suport de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC:

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, volem mostrar al nostre suport a les companyes estudiants que romanen ocupant l’edifici del rectorat de la UB, així com els i les participants a les ocupacions que han tingut lloc i que continuaran a diverses facultats de la UAB. De la mateixa manera, ens solidaritzem amb els i les manifestants agredides pels cossos policials durant la manifestació de dijous, arran d’una càrrega tan desmesurada com gratuïta d’aquests, així com amb els i les encausades i expedientades per protestar contra Bolonya.
Compartim la lluita impulsada per les companyes del SEPC i les Assemblees de facultat d’estudiants com una lluita davant la construcció d’aquesta Europa del Capital que atempta contra els interessos de les classes populars. A les universitats, en forma de Pla de Bolonya, i, en el món del treball, en forma de flexiseguretat i directives per a les 65 hores de jornada laboral o la criminalització de la immigració, entre molts altres exemples.
Aquestes amenaces responen a un sol patró, el de l’aprofundiment en el sistema neoliberal, el qual requereix de respostes unitàries i coordinades, en defensa d’una educació pública, en defensa de la qualitat en el món del treball i en defensa de la dignitat de les classes populars.

Igual que ahir, la lluita es l’únic camí!
Comunicat de la Confederació General del Treball (CGT):

Des del Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT us volem transmetre el nostre suport i solidaritat amb les accions que esteu portant a terme.
La CGT ens identifiquem amb les demandes que feu contra el Pla de Bolonya pel seu significat d’avançar en la privatització de la Universitat pública, reivindiquem una Escola Pública de qualitat i per a tots/es.
Rebutgem l’actitud de les forces de “l’ordre públic” impròpies d’una societat democràtica i que només obeeixen a servir al poder econòmic que està darrere de la privatització de l’Ensenyament.
Us felicitem per la tenacitat i la fermesa que esteu demostrant, en una acció pacífica i plena de raó que prosperarà en benefici de la causa que reivindiquem.
La CGT ens posem a la vostra disposició per a ajudar-vos en les vostres accions i reivindicacions.

Salut i Anarcosindicalisme.

Comunicat d'AGIR, organiçom estudiantil da esquerda independentista:
Desde a passada quarta-feira decorrem em Euskal Herria umhas jornadas de encontro e debate arredor do futuro da universidade pública. Nestas jornadas, a organizaçom estudantil da esquerda independentista, AGIR, participa convidada polos nossos irmaos e irmás anfitrioas de Ikasle Abertzaleak, junto com umha delegaçom da entidade estudantil Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).
No decurso destas jornadas, tenhem-se produzido diversas mobilizaçons contra o Processo de Bolonha, quer na Galiza, quer nos Països Catalans, acreditando a vigência e o crescimento desta vaga de rebeldia estudantil. Em ambos territórios tenhem acontecido aliás ataques violentos das forças de repressom do Estado que se tenhem saldado com umha retençom na Galiza, concretamente em Lugo, a passada quarta, e com umha detençom durante os protestos desta quinta em Barcelona.
Na capital catalá, por volta de 10.000 jovens tomárom as ruas numha jornada de luita convocada polo estudantado da esquerda independentista, do SEPC. Segundo informam no seu web, e segundo se denunciou publicamente nas palestras estudantis que nos juntam em Euskal Herria, um jovem militante do SEPC foi detido quando voltava à casa após o remate da manifestaçom. Na mesma, até 26 pessoas fôrom feridas de diversa consideraçom a conseqüência das cargas dos Mossos d'Esquadra, incluíndo um jornalista. Também em Lugo aconteceu um feito semelhante com um cámara de televisiom que cobria os actos.
Ante o chamamento à solidariedade d@s noss@s camaradas dos Països, AGIR quer solidarizar-se, com conhecimento de causa, com as e os estudantes repressaliad@s por porem rosto à defesa do ensino público contra a maré privatizadora de Bolonha. Alegramo-nos de conhecer a posta em liberdade (com cargos) do jovem no mesmo serám de hoje, e reiteramos a nossa acusaçom aos responsáveis políticos das agressons aos direitos de expressom e manifestaçom da mocidade, que se assanham estes dias sobre o estudantado para atemorizar e cortar o descontento crescente na comunidade universitária.

AVANTE A LUITA ESTUDANTIL!
SOLIDARIEDADE INTERNACIONALISTA!
AGIR -organiçom estudiantil da esquerda independentista-
Comunicat d'Ikasle Abertzaleak:
Felicitats als estudiants dels Països Catalans, des d'Euskal Herria saludem a totes aquelles que lluiten pels seus drets. A totes les que fan front al conformisme, a l'actitud acrítica, a la submissió... S'aixequen i reivindiquen els seus drets.
Enfront a l'acceptació servil dels temps que ens toquen viure, enfront dels suposadament inevitables canvis que pretenen imposar als estudiants de tot europa, la vostra acció demostra que no tot està perdut. Els dirigents de les Universitats s'han fet els sords davant l'opinió dels estudiants, des de Grècia a Galiza han estat moltes les mobilitzacions reivindicant un altre model universitari.

En el vostre cas us han obligat a ocupar la universitat, i a pesar de les vostres reivindicacions, segueixen negant-se a conèixer l'opinió dels estudiants, i justificaran les seves futures accions dient que és impossible dialogar amb vosaltres, quan vosaltres reivindiqueu precisament això.
Però vosaltres amb la vostra acció i persistència esteu demostrant que no podran, que per moltes barreres que us posin, no us aconseguiran silenciar, que els seus discursos buits sobre participació no són més que això, un discurs, una "pose" i que a l'hora de la veritat no estan disposats a debatir, ni tan sols a escoltar, tenim clar que la seva sortida seguirà sent la repressió, que seguiràa desvirtuant el nostre discurs, per justificar allò injustificable.

Per desgràcia són moltes les persones que han conegut la repressió i a vosaltres no us és aliena, des d'Euskal Herria volem enviar la nostra solidaritat als estudiants expedientats de la UAB. Enviem la nostra solidaritat a aquests estudiants i a totes aquelles que dia a dia segueixen lluitant, a totes aquelles que fan front a la por i a l'apatia, a totes les que es mantenen fermes

Des d'Euskal Herria als Països Catalans...
IKASLEON HITZA ERRESPETATU!
Ikasle Abertzaleak