20 de novembre del 2008

Càrregues policials i detenció d’un estudiant a la manifestació contra el procés de bolonya a Barcelona

Aquest migdia, milers d’estudiants han sortit al carrer per exigir la paralització del procés de bolonya, que s’està imposant per la força a les universitats del país.
A Barcelona, més de 10.000 estudiants s’han manifestat pel centre de la ciutat, i a l’alçada de la rambla s’han trobat amb un fort desplegament policial que ha impedit el pas a la manifestació. Els agents antiavalots dels mossos d’esquadra han practicat diverses càrregues contra els manifestants, que han acabat amb 26 persones ferides de diversa consideració, entre elles un periodista que ha hagut d’ingressar a l’hospital per un cop de porra a la cara. Posteriorment, la manifestació ha transcorregut amb tranquil·litat, i a finalitzat a la plaça universitat, on s’ha ocupat el rectorat de la UB.
Poc després de la càrrega, un estudiant militant del SEPC ha estat detingut pel cos dels Mossos d’Esquadra.

[Última hora]: A quarts de vuit del vespre, el militant del SEPC detingut ha estat alliberat, amb càrrecs de desordres públics.

Davant d’aquestes actuacions, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària exigim:

1.- L’alliberament immediat, i sense càrrecs, de l’estudiant detingut per la seva participació a la manifestació en defensa de la universitat pública.
2.- Que s’aturi la repressió i criminalització contra el moviment estudiantil.
3.- Que es depurin les responsabilitats pertinents per l’actuació violenta dels agents policials.
4.- Que es garanteixi el dret a manifestació i expressió, i no es coartin mitjançant l’actuació dels cossos policials.

També volem fer palès que les actuacions del cos autonòmic de policia, sota les ordres del conseller Joan Saura, responen a una voluntat de silenciar les veus crítiques amb el procés privatitzador que s’està patint actualment al conjunt d’Europa.
Finalment, des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària encoratgem al conjunt dels estudiants, i de la societat civil, a continuar la lluita en defensa de l’educació pública i de qualitat, i a denunciar la repressió i la negació dels nostres drets fonamentals.

Alerta Solidària
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Barcelona, 20 de novembre de 2008